Správná velikost podprsenky

Správný střih a velikost podprsenky prospívají vašemu zdraví, protože ve správné podprsence vydržíte celý den, poskytne vám správnou oporu prsou a zad. A hlavně budete vypadat štíhleji. Jak tedy zjistit, zda nosíte správnou velikost? Pokud máte správnou velikost, pak by vaše podprsenka neměla vykazovat ani jeden z těchto bodů:

  • Zařezávající se ramínka
  • Střed podprsenky nepřiléhá k tělu
  • Kostice neobepínají celá ňadra
  • V podpaží vylézají ňadra ven
  • Kostice tlačí na ňadra
  • Mezi ňadrem a košíčkem je mezera
  • Okraje košíčků se zařezávají do ňader
  • Košíčky odstávají
  • Obvod podprsenky vepředu a vzadu není ve stejné výšce
  • Podprsenka nepřiléhá k tělu

Nošení nesprávné velikosti podprsenky může pokazit dojem z vašeho bezchybně připraveného oblečení.

 

Správná podprsenka

sportovni podprsenka bila jak zjistit spravnou velikost

Naše tělo se neustále mění. Zejména v důsledku měnící se hmotnosti, těhotenství, klinických zákroků a stárnutí.

Z tohoto důvodu má sedm z deseti žen nesprávnou velikost podprsenky. Nejlepším způsobem, jak zajistit nošení správné velikosti podprsenky, je měřit si každých 6 měsíců velikost vaší podprsenky.

Ani u kalhot si nekupujete pokaždé stejnou velikost. Tak proč si kupujete stále tu samou velikost podprsenky? Abyste se cítily co nejpohodlněji, je důležité vybrat si správnou velikost. Začněte tím, že si velikost podprsenky změříte z pohodlí domova.

 

Jak zjistit velikost podprsenky

Jak tedy zjistit správnou velikost podprsenky? Pro výpočet budete potřebovat krejčovský metr. Nejprve si změřte obvod kolem hrudního koše těsně pod ňadry. Druhou hodnotu, kterou je třeba změřit, je obvod přes nejplnější část ňader, tedy přes bradavky. Zapsané hodnoty si následně porovnejte s tabulkou, kde jsou všechny hodnoty uvedené v centimetrech.


velikost podprsenky tabulka obvod cez i pod prsa s m l xl xxl

Když už víte, jaká velikost vám padne, můžete si vybrat tu správnou sportovní podprsenku. Správná podprsenka vám poskytne maximální pohodlí a podporu. A stane se téměř neviditelnou pod oblečením. Najděte si pro sebe tu nejlepší podprsenku a budete se cítit jedinečně.

 

Sportovní podprsenky v naší nabídce

Ještě pro vás máme několik tipů pro správný výběr podprsenky:

spravna velikost podprsenky tipy pro vyber

Investujte do podprsenek, o kterých víte, že zůstanou dlouho jako nové. Vydrží, i když je budete dlouhodobě nosit a prát. Dobrá kvalitní podprsenka bude pohodlná okamžitě, jak ji začnete nosit, a poskytne vám celodenní oporu.

Nenoste stejnou podprsenku každý den. Doporučujeme mít minimálně tři podprsenky - jednu na nošení do práce, druhou na sportování a třetí pohodlnou na odpočinek. Podprsenky tak neztratí elasticitu a vydrží vám déle.

Nenoste bílou podprsenku pod bílé oblečení. Nejlepší, co můžete udělat, je vybrat si podprsenku v barvě, která je nejbližší k tónu vaší pokožky. Zajistíte tak, že vaše podprsenka zmizí pod oblečením a nebude vidět. Bílá podprsenka může mít jiný odstín než vaše bílé tričko, proto je často pod oblečením vidět. Abyste vypadala co nejlépe, můžete si vybrat například push-up podprsenku z mikrovlákna.

Sportovní podprsenka pro větší poprsí

Sportovní podprsenka pro větší poprsí

 

+ další
ART.618-PRIRODNAS