Jumping® – cvičení na trampolíně

Zbavujeme se stresu a kil s dobrou náladou

Připravili jsme pro vás sérii článků o kolektivních či individuálních sportech, při kterých se zejména ženy dostatečně vyřádí. Probíhají v přátelském kolektivu plném tónů hudby. Pokud jste něco takového ještě nezažili, je na čase! A pokud ano, určitě si je pochvalujete, že?

 

Co je to jumping®?

Jumping je rytmické skákání při hudebním doprovodu, které se cvičí na trampolíně. Pomůže vám do sytosti se vyřádit, vypnout, vypotit, shodit přebytečná kila a zbavit se stresu. Posílíte svou kondičku i dobré držení těla. Díky tomuto cvičení zapojíte všechny svaly ve vašem těle. Na první pohled může působit únavně, ale je tomu přesně naopak - získáte při něm velké množství energie.

Jedná se o aerobní cvičení, které je zároveň i kardio - pomáhá tedy vašemu srdíčku. Spaluje tuky a zpevňuje páteř (v dnešní době je mnoho sedavých zaměstnání a lidé tak potřebují pracovat se zádovými svaly). Během prvních hodin jumpingu se možná budete cítit zadýchaně, ale vaše kondička se každou hodinou jen zlepšuje (a tu pak můžete využít i zcela jinak ;). Pokud se chcete pustit do jumpingu® se záměrem zhubnout, je dobré vědět, že vám hubnutí půjde rychleji, pokud změníte i stravu. Během cvičení se tuky přeměňují na svalstvo, takže na váze nebude efekt možná až tak vidět. Cvičení však pocítíte na pevnosti vašeho těla a i zrcadlo vám může složit pár komplimentů.

 

B-pole studio - jumping

Na hodině jumpingu® na vás čeká strečink, aerobní cviky se zrychlujícím se tempem, relaxační či posilující cviky na hubnutí se zaměřením na "balanc". Nemusíte se obávat, že byste vypadli z trampolíny nebo uklouzli (i když jeden nikdy neví, že) - ale ve většině center to není běžné. Při cvičení není účelem vyskakovat do výšky ani mimo trampolínu, takže je tento sport bezpečný.

 

Pro koho je jumping® cvičení vhodné?

Pro všechny generace, které mají zájem o zdraví prospěšnou a zábavnou pohybovou aktivitu. Jumping® se těší své oblibě už i u dětí (u kterých prospívá zejména v boji proti sezení u televize či počítače). Mladé ženy, ženy ve středním věku, v dobré kondici i ty starší. Každý se může bez studu zapojit. I zde se však najdou výjimky, které by se měly tomuto cvičení vyhnout. Jedná se o osoby, které prodělávají zánětlivé a akutní stavy nemocí, nebo trpí onemocněními nervové soustavy. Cvičení není vhodné ani pro těhulky.

 

pol pl Sierra Top czarny 1132 3 SIERRA-CIERNA-L
Damska-sportovni-vyztuzena-podprsenka-bezesva-dirkovany-design-bez-kostic-prodysna-siroky-lem-barva-staroruzova WX131-036-XS

Výhody jumpingu:

jumping trampolina pro koho je cviceni vyhody sportu

  • Zpomalení stárnutí (nejen fyzicky)
  • Působí proti depresi a únavě
  • Zlepšuje stabilitu, koordinaci a upravuje motoriku
  • Pracujete se všemi svalovými partiemi
  • Zkvalitňuje spánek a relaxaci
  • Zlepšuje trávení
  • Navyšuje kapacitu plic
  • Snižuje krevní tlak a, stejně jako kardio sport, pomáhá předcházet srdečním onemocněním
  • Zbavuje bolestí zad, krku
  • Zrychluje lymfatický oběh a průtok krve v žilách
  • Stimuluje nervový systém
  • Může vám upravit hladinu cholesterolu

 

Tak co na jumping říkáte? Pokud jste si dosud mysleli, že jumping pro vás není vhodným sportem, možná jste právě změnili názor. Určitě najdete ve vašem městě komunitu, kde je tento sport oblíbenou aktivitou.

Tip na závěr: Pokud byste se rozhodli chodit na jumping® i kvůli změně postavy, určitě vám doporučujeme vybrat si naše sportovní prádlo prvotřídní kvality, které vydrží bez změny tvaru nespočet praní. Jumping oblečení vám bude pomáhat zahřívat svalstvo, což urychlí hubnutí, vyhladí pokožku a zbaví vás celulitidy. Rovněž také odvádí pot z těla. Výborné a oblíbené jsou např. fitness legíny po kolena nebo sportovní legíny dlouhé, bojující proti celulitidě.

Elegantní push-up šortky s chladivým účinkem (Barva Černá, Velikost 4XL/5XL)

 

+ další
ART.603B-CIERNALXL
Fitness-leginy-s-designovym-pasem-leginy-neprosvitaji-ze-zadu

 

+ další
GOLDBEELEGINYBI-BLACK-L