Jak si vybrat společenské plesové šaty?

Se začátkem plesové sezóny začíná pro mnoho žen hon za ideální plesovou róbou, ve které zazáří. Jak vybrat správné společenské šaty na ples? Podle čeho volit? Víte, které se hodí na vaši postavu a lahodí ji? Projděme si společně odpovědi na nejpalčivější otázky.

Dizajn bez názvu (6)

 

V článku Jak si vybrat společenské plesové šaty se dočtete:


Jaké šaty zvolit na ples?

Ženy, které navštěvují plesy každý rok a nenechají si ujít jedinou sezónu, pravděpodobně nemají problém vybrat si společenské šaty. Pokud se letos chystáte poprvé a chcete být za hvězdu, pravděpodobně je pro vás otázka, jaké šaty na ples, hodně palčivá.

Trendy se mění každý rok, ať už jde o materiály, barvy nebo styl. Zároveň je důležité brát v potaz i tvar své postavy, vhodnou barvu k pleti a také střih. Zkrátka a dobře. Ne všechno sluší všem. Jelikož mají být plesové šaty vaším hlavním šperkem, nezapomeňte ani na materiál, ze kterého jsou ušité.

shutterstock_1575729727

Stahovací kalhotky v naší nabídce

Stahovací kalhotky s nohavičkou telova
Novinka
LOR012022BLACKL
Stahovací kalhotky s dvojitým pasem zezadu
Novinka
LOR012039BLACKL
Stahovací tanga s dvojitým pasem cerná barva
Novinka
LOR012020BLACKL


Plesové šaty podle stylu

Každý máme vlastní styl a co se líbí jedné ženě, té druhé už nemusí. Možná jste milovnicí čistých a rovných linií, nebo naopak preferujete moderní společenské šaty s krajkami, zdobením, průstřihy atd.
Mnoho plesů a větších společenských událostí má přesně určený dress code, podle kterého se musíte obléknout. Ten určuje délku šatů i vhodné barvy.

Mezi tři základní dress cody patří:

  1. White tie – Když na pozvánce stojí toto slovní spojení, vybírejte hodně formální róby, dlouhé, elegantní, luxusní plesové šaty. Nebojte se lesklých materiálů, vrstvení a zdobení. Dejte přednost raději tmavším odstínům. Přílišná křiklavost zde nemá místo.
  2. Black tie – Nejčastěji se setkáte s touto verzí, která od žen nevyžaduje královské roby, ale můžete si zvolit jednoduché dlouhé plesové šaty na tělo, něco volnějšího, případně dlouhé plesové šaty s dlouhými rukávy, když máte rádi zakryté ruce. Důležité je, aby byl vybraný model vhodný přímo na vaší společenskou událost.
  3. Formal – název možná trochu mate, ale skutečně jde o nejméně formální dress code. Můžete se více odvázat a vyrazit v midi plesových šatech, krátkých krajkových šatech apod. Odvázat se trochu víc můžete i při výběru barev.

Plesové šaty podle délky

Možná jste milovnice krátkých plesových šatů, ovšem na formální akce se příliš nehodí. Pokud vám to dress code dovoluje, zvolte alespoň midi délku. Když si nejste jistí, sáhněte raději po dlouhých společenských šatech. V těch se budete cítit pohodlně a neporušíte společenskou etiketu.

Plesové šaty podle barvy

Výběr začínejte barvou, která se na danou událost hodí a zároveň se vám líbí. Měla by lichotit vaší pokožce a barvě vlasů. Jakou barvu nosíte nejčastěji a cítíte se v ní krásná? Dovoluje vám dress code na plese zvolit právě takovou barvu? Pokud ano, máte vyhráno, ať už vynesete smaragdové šaty na ples, které působí úchvatně, modré plesové šaty, ve kterých zazáříte nebo ponecháte experimenty jiným a dáte přednost klasickým elegantně černým plesovým šatům.
Stále jsou v módě jemné pastelové barvy, které dodají celému vzhledu jemnost. Chybu neuděláte ani v něžných bílých společenských šatech.

Plesové šaty pro plnoštíhlé

Každá žena se chce cítit ve společnosti krásná. Ne každá má ale snadný výběr šatů a často to jsou právě plnoštíhlé ženy, které neví, jaké šaty zvolit, aby jejich postavě lahodily a dodaly sebevědomí.

Všechny postavy mohou vypadat krásně, jen je důležité vědět, jak se správně obléknout. Pokud řešíte stejný problém, musíte vědět, jak vybrat plesové šaty pro plnoštíhlé, aby zakryly to, co zakrýt mají a vyzdvihly přednosti.

Společenské šaty pro plnoštíhlé nemusí být nutně černé a zahalující. Nebojte se vzorů. Dobře se hodí větší, které odpoutají pozornost od nedokonalostí a zaujmou pohledy ostatních.

Jestliže hledáte zeštíhlující společenské šaty pro baculky, pod tímto pojmem toho moc nenajdete nebo jen malý výběr. Lépe uděláte, když si pod plesovou róbu pořídíte stahovací pás na větší bříško nebo stahovací prádlo, když chcete mít trochu upnutější šaty. Spodní prádlo beze švů je pro společenské události ideální.

Stahovací pásy, které jsou neviditelné pod oblečením

Stahovací pás dámský (Barva Černá, Velikost 2XL)
Novinka
LOR012025BLACK2XL
Dámský stahovací pás na břicho (Barva Bílá, Velikost L) ART.605-BIELAL
Pánský stahovací pás (Barva Bílá, Velikost 3XL) ART.405-BIELAL

 

Plesové šaty podle typu postavy

Typy postav jsou různé a každému typu sluší jiný střih šatů. Společně se podíváme na základní pravidla, jak si vybrat společenské šaty podle typu postavy.

Typ postavy hruška

Zdobí vaše tělo širší boky? Typ postavy ve tvaru hrušky má útlejší horní část a široké boky. Na postavu hruška se hodí dvojbarevné šaty, kdy spodní část má být tmavší a vrchní světlá. Horní partie zvýrazněte zdobením, zajímavými rukávy a vzory. Pokud máte rádi šaty na tělo, ale chcete trochu užší boky, můžete použít stahovací spodničku.

Typ postavy jablko

Šaty na typ postavy jablko mají jednu hlavní úlohu, a to zakrýt vypouklé bříško. Střihově sáhněte po šatech, které jsou stáhnuté pod prsy a postupně se rozšiřují. Zkrášlit postavu pomůže stahovací pás, který šikovně zakryje případné nedokonalosti a stáhne vás v oblastech, kde potřebujete. Společenské šaty na postavu jablko mohou mít výrazný výstřih.

Typ postavy obdélník

Pro typ postavy obdélník jsou typickými znaky široká ramena, boky a nevýrazný pas. Ženy s tímto typem by měly zvýraznit ženské tvary rafinovaným výstřihem do V. Vybrat si můžete společenské šaty s řasením i bohatou sukní, ideálně se zvýšeným pasem. Ten opticky rozšíří, v případě řasení sukně, vaše boky.

Dámske a pánske plesové šaty, luxusné spoločenské šaty na ples, plesové šaty dlhé, plesové šaty dlhé, pánsky oblek

Trendy plesových šatů v minulých letech

Jaké byly trendy pro plesové šaty 2023? Hlavní roli hrály metalické barvy v podobě zlaté, stříbrné, bronzové, případně výrazné růžové, zelené či modré odstíny s lesklým povrchem. In bylo šněrování na zádech, koketní průstřihy, dlouhé vlečky a flitry.

Slušivě a mladistvě působily pastelové barvy jako levandulová, mátová či broskvová. V módě zůstávají klasické střihy od těch ve tvaru A až po plesové šaty pro princezny. Kdo chce ukázat nohy, nemusí se bát vynést krátké sukně.

Pro extravagantní dámy se hodí pírka a kožešiny, které se drží v trendech už pěkných pár let a pravděpodobně jen tak nezmizí. Platí však pravidlo. Všeho moc škodí, proto příliš neexperimentujte, ale doplňte své elegantní společenské šaty jen jedním výrazným prvkem.

Jaké šaty budou nejkrásnější v roce 2024? Dominovat budou dlouhé, splývavé večerní róby zdůrazňující ženskost. Vhodné budou jemné pastelové tóny i hluboce intenzivní odstíny jako burgundská červená, smaragdově zelená či safírová modř. Nebojte se ani odvážnějších výstřihů a asymetrických designů.

Myslete na to, že vaše pohodlí je nejdůležitější. Ve svých plesových šatech se máte cítit krásně. A nejkrásnější společenské šaty jsou ty, se kterými jste spokojená.

Nezapomínáme ani na pány

Kvalitní oblek nebo smoking přemění každého muže v dokonalého elegána. Něco na těch pánských košilích je. Ovšem ne každý pán má dokonalou postavu, a pokud se s několika kily navíc nebo větším bříškem necítí v obleku dobře, může sáhnout po stahovacím prádle pro muže. Modeluje břicho a boky. Rozhodně se, pánové, nemusíte obávat, že něco bude vidět. Je nenápadné a pod košilí ho nikdo ani nepostřehne. Díky bezešvému provedení vás nikde nic nepříjemně netlačí.

Zeštíhlující pás FarmaCell opticky zmenší tělesný objem o jednu až dvě velikosti.

Sebevědomí ve smokingu i šatech. To je to, oč tu běží. Na plese se každý z nás chce cítit výjimečně a kouzelně. Proto je tak důležité vybrat dobře padnoucí oděv.

Jaké jsou ty nejkrásnější plesové šaty? Přece ty, ve kterých zvládnete protancovat celou noc. 

Stahovací trička pro pány

Stahovací tílko pánské (Barva Černá, Velikost 2XL)
Novinka
LOR011002BLACK2XL