Správné těhotenské oblečení

Těhotenské oblečení, tedy konfekci s vůlí pro rostoucí bříško, začínají maminky nosit tehdy, když se ve svých původních věcech již necítí pohodlně. Pokud se bojíte, že v takovém oblečení nebudete vypadat přitažlivě, přesvědčíme vás o opaku. Můžete se cítit krásně, spokojeně a pohodlně v jednom. Těhotenské bříško je třeba si užít co nejvíce, dokud se nepromění na vytouženého človíčka. V článku vám poradíme, kdy nosit těhotenské oblečení, jaké by mělo být, kdy a proč nosit těhotenský pás.

 

Správné těhotenské oblečení

Jaké to je? Hlavně takové, ve kterém se budete cítit sama sebou. Každá těhotná žena je krásná a oblečením to může podtrhnout. A hlavně, pokud se budete cítit pohodlně v tom, co nosíte, bude to na vás vidět.

 

Správné spodní prádlo

tehotenske obleceni tehotensky pas nohavice

Hned na začátku těhotenství je vhodné vyměnit krajkové prádlo za bavlněné. Je to z toho důvodu, že těhotné ženy jsou náchylné na různé infekce.

Bavlnu můžete prát na vyšší teplotu, popřípadě ji i žehlit, takže zničíte bakterie. Tanga kalhotky vyměňte za úplné - zabráníte tím případné infekci z konečníku.

Dopřejte pohodlí i vašim ňadrům. Začínají růst prakticky hned od začátku těhotenství. Větší, sportovní nebo nevyztužená podprsenka bez kostic je určitě správným řešením.

 

Kdy začít nosit těhotenské kalhoty?

tehotenstke kalhoty obleceni pro tehotne tehotensky pas

Ty můžete nosit ihned, jakmile vás začnou tlačit vaše původní. Některé maminky začínají ve třetím měsíci, některé v šestém. Jako je jiné každé miminko, tak je jiné i bříško. K dispozici jsou dva typy kalhot: s naprosto nízkým sedem, který končí pod bříškem, nebo s vysokým bavlněným pasem, který končí pod ňadry.

Druhý typ je pohodlnější, nezařezává se, bříško je chráněno hlavně během studeného počasí a nevykukuje ven. Některé maminky však vysoký pas nesnesou. Oblíbené jsou i těhotenské legíny, ke kterým můžete doladit v podstatě jakýkoliv vršek.

 

Co jako vršek?

tehotensky pas obleceni prot tehotne co si oblect

K zmiňovaným legínám jsou nejvhodnější dlouhá trička s řasením na bříšku, tuniky nebo šaty. K legínám nenoste trička do pasu, protože by mohly působit nevkusně (v závislosti na tom, jakou máte těhotenskou postavu). Pokud jste na svou postavu hrdá i v těhotenství, pěkně vyniknou obepnuté šaty. V zimním i letním období.

Dlouhé či krátké. Jsou oblíbené zejména u slavných maminek. Pomáhají vám cítit se sebevědomě a sexy. Krásné a přirozené šaty nebo tuniky jsou ty, které jsou prostřižené pod prsy nebo na bedrech. Unosíte je i v období po porodu, kdy bříško nezmizí ze dne na den. Dalším typem jsou volné šaty. Kromě toho, že jsou stoprocentně pohodlné, praktické, vhodné i do budoucna, můžete v nich vypadat romanticky "maminkovsky". Dávejte si však pozor, některé kousky mohou opticky rozšířit vaši postavu. Raději nakupujte s partnerem, či kamarádkami.

Nejedna budoucí maminka vám řekne, že nejpraktičtější a nejpohodlnější jsou pro ni šaty. Pokud vaše bříško však pohodlně neobepnou klasické silonky, nebo vás trápí otoky, sáhněte po těhotenských punčochách, které jsou pro bříško ideální.

 

Co na nohy aneb Popelka ze mě nebude

Oteklé nohy trápí nejednu maminku. Pokud nemáte i jiné problémy, které by mohly být známkou např. preeklampsie, je vše v pořádku. V létě vám postačí plátěné baleríny, tenisky nebo pantofle. Horší je to v zimě. Kupte si kozačky nebo boty o číslo větší a nejlépe celokožené. Protože kůže má tendenci se roztáhnout.

Dnes mnoho obchodů s těhotenskou konfekci nabízí opravdu nádherné kousky. Rovněž je mnoho maminek, které na těhotenských portálech své věci prodávají ve výborném stavu a málo nošené. Pokud byste chtěla ušetřit co nejvíce, v secondhandu najdete super těhotenské věci "za babku“.

 

Těhotenský pás

tehotensky pas se stribrnym vlaknem slabo modry detail

Těhotenský podpůrný pás má za úkol chránit vaše bříško nejen před zimou či aby nevykukovalo, ale má i mnohem důležitější roli. Chránit vaše miminko - jeho tělíčko i zdraví. To znamená vyvarovat se vlivům záření, které proniká do bříška. O jaké se jedná? Dozvíte se v článku o elektromagnetickém smogu. Nejúčinnější ochranou je těhotenský pás RelaxMaternity Silver, který roste spolu s bříškem.

Pás má antistatické, léčebné a antimikrobiální účinky díky stříbru. Struktura tkaniny X-Static zajistí až 98% ochranu / tlumení proti magnetickému vlnění způsobenému mobilními telefony, rádiem, televizí, atd. Pás byl klinicky testován a účinky stříbra jsou prokazatelné. Více se o něm dočtete na naší stránce.

 

Podívejte se na video - těhotenský pás

Krátká prezentace těhotenského pásu