Jak si vybrat stahovací prádlo?

Jak si vybrat to nejlepší stahovací prádlo tak, abyste byli s jeho výsledkem spokojení a mohli jej používat kdykoliv a kdekoliv? To je poměrně častá otázka, s kterou se na nás obracíte. S nošením stahovacího prádla je totiž spojena řada mýtů a polopravd, které vám nákup jen komplikují. Rozhodli jsme se proto v tomto blogu rozebrat ty nejčastější mýty a usnadnit vám tak výběr vhodného prádla, které můžete využívat nejen na výjimečné příležitosti.jak-vybrat-spravne-stahovaci-pradlo-blog

V článku Jak si vybrat stahovací prádlo? se dočtete:

K čemu slouží stahovací spodní prádlo?


Nesprávné očekávání, případně nepochopení efektu stahovacího spodního prádla dokáže nákup prádla řádně zkomplikovat nebo od něj úplně odradit. Co tedy čekat od spodního prádla se stahovacím efektem?
Je důležité uvědomit si, že ani to nejlepší stahovací prádlo nezpůsobuje okamžitou ztrátu nadbytečných kil, avšak dokáže vytvarovat postavu a zakrýt tukové polštářky, lidově nazývané také „faldíky“. Vhodně zvolené spodní stahovací prádlo dokáže opticky zeštíhlit postavu až o dvě konfekční velikosti, díky tomu pak postava působí souměrněji a pevněji, a také zapnutí těsných kalhot nebo košile je pak mnohem snazší.

Jak to funguje?


Tuková tkáň je nesmírně měkká a neforemná, a stejně tak je tomu i s povoleným svalstvem. Tyto partie by byly podstatně méně rozměrné, pokud by byly doslova připnuté k tělu. Roztřesené bříško či širší povadlá stehna působí po oblečení stahovacího prádla okamžitě štíhleji, a to díky tomu, že speciální materiál s vysokou schopností komprese tyto partie zafixuje a mírně je stlačí.

jak-funguje-stahovaci-tvarujuci-spodni-pradlo (1)

Tuk, který předtím podléhal gravitaci a reagoval i na pohyb těla, je nyní stabilizovaný a rovnoměrně rozložený po celé oblasti, kterou pokrývá. Nepoutá tak tedy již takovou pozornost a problematické partie působí hladším a souměrnějším dojmem. Velmi dobrým příkladem pro ilustraci je oblast břicha, na kterém tuk při sezení nebo předklonu vytváří nepěkné tukové záhyby a má tendenci se shlukovat do vodorovných pásů. Oblečete-li si například stahovací tílko, tuková zásoba se rovnoměrně rozloží po celém povrchu bříška. Tukové záhyby se tak díky kompresi prádla nemají možnost vytvořit – prádlo jim jednoduše nedovolí podléhat gravitaci. Tuk, který dříve visel přes okraj kalhot, je tak nyní schován pod vrstvou látky, která mu zabraňuje v tom, aby doslova protékal ven.

 

Jak se člověk v stahovacím prádle cítí?


V případě, že jste správně odhadli velikost, je nošení stahovacího prádla příjemné a po čase na něj úplně zapomenete – stejně jako si neuvědomujete například nošení kalhotek, boxerek či punčoch. Materiál, ze kterého je stahovací prádlo vyrobené, má sice vysokou kompresní schopnost, ale na dotek je jemný a tenký.

Mnohdy je prádlo opatřeno bezešvými okraji, takže splývá s pokožkou. Častým vylepšením tohoto prádla je i zdvojený lem. Látka je tak na okrajích složená ze dvou vrstev, což zajišťuje její stabilitu. Tílko, vyvýšený pas kalhotek nebo boxerek se tak nevyhrnuje ani při fyzické aktivitě.

Lidem, kteří dosud stahovací prádlo nevyzkoušeli, doporučujeme, aby si jeho nošení nejprve vyzkoušeli doma. Zpočátku stačí hodinka a postupně můžete tento interval prodlužovat. Díky „zkušebnímu“ nošení v domácnosti tak máte možnost zjistit, zda jste při koupi trefili správnou velikost a zda je vám tato součást oděvu příjemná. 

Téměř všechny druhy stahovacího nebo zeštíhlujícího prádla jsou vhodné pro celodenní nošení. Výjimku tvoří například stahovací legíny, které mohou být rizikem pro lidi, kteří trpí trombózou. V tomto případě je nutné poradit se s lékařem, který vám doporučí, po jak dlouhou dobu můžete mít legíny oblečené, případně jejich nošení zcela vyloučí.

jak-si-vybrat-nejlepsi-stahovaci-tvarujici-pradlo-pro-muze-i-zeny-kalhotky-boxerky-pas-body-spodnička

Jak si vybrat stahovací prádlo?


V tomto bodě se dostáváme k jádru věci a dříve, než začnete přemýšlet nad preferovanou barvou spodního prádla, je třeba zodpovědět si pár otázek, které výrazně zkrátí čas věnovaný nákupu a výběru.
Které partie chcete vytvarovat? Prádlo, které by ihned zeštíhlilo celé tělo, bohužel neexistuje, a proto je nutné podívat se na sebe kritickým okem a vybrat si partie, které potřebují optickou korekci. Nejčastěji jde o boky, pas, břicho, hýždě či stehna.

 

Stahovací prádlo na břicho

1_stahovaci-pas-pro-muze-proti-rolovani

Tato partie trápí jak pány, tak i dámy. Bříško občas potřebujeme zamaskovat nejen ve večerních šatech, ale i v pracovních dnech, kdy nosíme přiléhavější vrchní díl.

Pokud považujete právě bříško za svou nejproblematičtější oblast, pak tím nejefektivnějším pomocníkem bude stahovací pás.

Je tenký, můžete si ho kdykoliv odepnout, a navíc chrání oblast beder před chladem, případně také stabilizuje páteř a předchází bolestem. Dámy volí stahovací pás především pod šaty.

Pánský stahovací pás je pak zase vhodný především pod košili.

 

Pánský stahovací pás (Barva Bílá, Velikost 3XL)
od 689 Kč

 

+ další
ART.405-BIELAM
Stahovací pás dámský (Barva Černá, Velikost 2XL)
Novinka
576 Kč

 

+ další
LOR012025BLACK2XL
Dámský stahovací pás na břicho (Barva Bílá, Velikost L)
+ další
ART.605-BIELAL

Stahovací prádlo na boky a pas

Stahovací prádlo na boky a pas - černé stahovací body bezešvé na formování břicha s hygienickým klínem, stahovací body pod šaty

S boky a pasem jsou nespokojené zejména ženy. Hormonální změny, kterými během života procházejí, totiž zanechají největší následky právě na této části těla.

Účinným stahovacím prádlem pro tuto oblast je stahovací spodnička nebo stahovací body. Zatímco spodnička je vhodná především pod večerní šaty, body je možné nosit kdykoliv, přičemž vás nijak neomezuje ve výběru oblečení.

Oba druhy tohoto prádla dokáží opticky zeštíhlit nejen boky a pas, ale i břicho.

 

Jak si obléct dámské stahovací body

Krátké video –⁠ jak si obléknout stahovací body

 

Stahovací prádlo na hýždě a stehna

Stahovací spodní  prádlo - černé krátké formující legíny s vysokým pasem s masážním účinkem, stahovací prádlo na stehnaZadeček a stehna se formují jen velmi těžko. Pokud jejich svalstvo neformujete pravidelně důsledným cvičením, může se z nich stát problematická partie. Stahovací prádlo dokáže zadeček zpevnit, mírně zakulatit, takže působí vysportovaným dojmem a souměrně.

Pokud chcete zeštíhlit oblast stehen, pak tou nejlepší volbou jsou zeštíhlující krátké legíny. Zpevní a vytvarují stehna a rovněž zabraňují jejich odírání z vnitřní strany.

Zadeček v nich působí žensky a kulatě. Díky tomu, že sahají až nad bříško, je zeštíhlena i oblast boků, pasu a břicha.

Pokud vás trápí pouze větší a nesouměrný zadeček, oblíbíte si tvarovací kalhotky. Oblast zadečku vymodelují, kompresní efekt zpevní svalstvo a při pohybu budou hýždě působit souměrněji.

 

Jaký efekt požadujete nejvíce?

Při výběru stahovacího prádla je nutné vybrat si i požadovaný efekt. Je totiž rozdíl mezi optickým zeštíhlením, tvarováním či zpevněním dané partie. Většinou jdou všechny účinky stahovacího prádla ruku v ruce, ale vždy je jeden z nich takříkajíc primární.

 

Zeštíhlení

Jde o klasické stažení problematické partie a fixaci poddajných tukových polštářků k tělu. Výsledkem je postava, která je již na první pohled štíhlejší. Nošení prádla se zeštíhlujícím efektem navíc napomáhá ke snadnějšímu oblékání těsného a obepnutého oblečení. Prádlo s nejsilnější kompresní schopností dokáže postavu zeštíhlit až o dvě konfekční velikosti. Největší zeštíhlující efekt má prádlo jako stahovací pás, kalhotky se zvýšeným pasem, stahovací body či pánské zeštíhlující tílko.

 

Tvarování

Tvarovací efekt nejvíce ocení dámy, které jsou se svou konfekční velikostí spokojeny, avšak občas je v obepnutém oblečení překvapí výraznější bříško nebo boky, které přes užší kalhoty vytvářejí nehezký převis. Prádlo, které tvaruje, zafixuje tukové polštářky nebo povolené svalstvo či kůži, a nedovolí, aby tyto části přetékaly pod oblečením. Nejvýraznější formující efekt lze očekávat od stahovací spodničky nebo legín se zvýšeným pasem. Nejčastěji se tvarování postavy využívá v oblasti boků a pasu.

 

Tvarovací efekt –⁠pánské spodní prádlo

Název produktu Břicho Boky Hrudník Zadek
Pánské stahovací/zeštíhlující bezešvé tričko bílé - Farmacell se silnou schopností komprese Pánské stahovací tričko
Farmacell pánský stahovací pás tvarující bricho i boky bez bočních švů z mikrovlákna Pánský stahovací pás
Pánské stahovací boxerky bílej barvy s push-up efektem, klín s příměsí stříbra ( antibakteriální) Pánské stahovací boxerky

 

Zpevnění

Zpevňujicí efekt je nejvíce žádaný v oblasti zadečku a stehen, ale rovněž ho od prádla požadují i ženy v období po porodu, které sice během těhotenství výrazně nepřibraly, ale mají povolenou oblast bříška a kůže potřebuje čas, než se jí navrátí elasticita.

Zpevnění znamená, že měkké tukové polštářky a nevytvarované svalstvo jsou působením prádla mírně stlačené, takže daná partie těla vypadá na pohled pevně. Při sportu nebo chůzi tyto oblasti nepodléhají gravitaci, protože jsou stabilizované pevnou a elastickou látkou. Pokud chcete některou část těla pouze zpevnit a zeštíhlit jen minimálně, pro oblast zadečku a stehen nejvíce oceníte legíny, případně zpevňující kraťasy, které lze obléci i pod sukni.

Tvarující legíny v naší nabídce

Elegantní push-up šortky s chladivým účinkem (Barva Černá, Velikost 4XL/5XL) ART.603B-CIERNALXL
ALINA D001954MI068 BE0001 MAIN 03
579 Kč

 

+ další
DOR.D001954MI068-CIERNA-3XL

Vhodná velikost

Často se setkáváme s tím, že si zákazníci záměrně objednávají menší konfekční velikost, což má za následek obrovské zklamání při oblékání a prvním vyzkoušení. Přestože je tvarovací prádlo z vysoce elastického materiálu, je třeba vybrat si svou velikost. Jinak totiž nebudou stahovací pás, spodnička či modelující legíny správně sedět. A stejně tak se může objevit problém, že je nezapnete nebo neoblečete vůbec.

S menší velikostí je taktéž spojeno i nepohodlí při nošení a množství drobných komplikací, které nošení prádla znepříjemňují. Častým jevem je vyhrnování prádla, jelikož si látka "hledá" místo na těle, kde nebude příliš napnutá. Volba menší velikosti v žádném případě neznamená větší stahovací efekt. Prádlo je navrženo a ušito tak, aby ty nejlepší účinky vykazovalo na postavě, která se vejde do velikostního rozmezí dané konfekční velikosti. Proto si zvolte velikost, kterou běžně nosíte. Abyste měli naprostou jistotu, změřte se a výsledky měření porovnejte s tabulkou konfekčních velikostí, kterou najdete u každého produktu.

 

Výběr barevného odstínu

Při výběru barvy je třeba zvážit, pod jaké oblečení si prádlo budete oblékat nejčastěji. Některé kousky si totiž žádají maximální diskrétnost a určitě by se vám nelíbilo, pokud by vám například vyvýšený pas kalhotek prosvítal pod průhlednější halenkou či tričkem.

Černé stahovací prádlo

✓ Černá varianta prádla je vhodná pro ty, kteří mají v šatníku převážně tmavší kousky. Černá barva je ideální pro koupi tílka, spodničky nebo legín či kraťasů, které jsou vždy překryty kalhotami. Stejně tak je tato barva oblíbená i při koupi podprsenky. 

Bílé stahovací prádlo

✓ Bílá barevná varianta zase potěší ty, kteří mají v šatníku bílé košile, světlé průsvitné materiály nebo i kalhoty, zpod nichž by tmavá barva mohla vykukovat. Na bílou proto vsaďte při koupi podprsenky, tílka či body.

Tělové stahovací prádlo

✓ Tělová barva, jinak nazývaná i přírodní, představuje nejvšestrannější variantu. Tělová barva nejvíce splývá s pokožkou, nepoutá pozornost ani pod vzdušnou a průsvitnou látkou. Tělový odstín vás nezklame při koupi stahovacího pásu či kalhotek, které sahají až nad boky.